Пропуснете до съдържание

Алуминиеви соли

Алуминиевите соли се използват повече от половин век в качеството си на активна съставка в продуктите против изпотяване, за да контролират изпотяването и свързаната с него телесна миризма. Всъщност традиционната употреба на алуминий в борбата с телесната миризма датира от стотици години в региони като Европа, Мексико, Тайланд и Азия. Днес алуминиевите соли помагат на милиони хора по света да се чувстват и да ухаят свежо и да са по-самоуверени.

Мъж пръска с дезодорант подмишницата си

Продуктите против изпотяване, които съдържат алуминиеви соли, са ефикасни, преминават през обширни оценки и са безопасни за редовна употреба. Това становище се поддържа от учените по безопасността на Unilever, както и редица експерти по рака, здравни благотворителни организации и здравни органи.

Отговори на вашите въпроси:

Какво представляват алуминиевите соли?

Алуминиеви соли се извличат от алуминий, често срещан елемент в земята. Алуминият се среща в естествен вид в почвата и във водата, както и в много храни.

Защо алуминиевите соли се използват в продуктите срещу изпотяване

Алуминиевите соли са активна съставка в продуктите срещу изпотяване за контролиране на изпотяването и свързаната с него телесна миризма. Когато се използва продукт срещу изпотяване, солите се разтварят в потта или влагата под мишницата. Разтворената субстанция образува гел, който създава временна „тапа“ в потната жлеза, намалявайки количеството пот, което може да се появи върху повърхността на кожата. Алуминиевите соли са също естествени антимикробни агенти, които контролират бактериите върху кожата, намалявайки неприятните миризми.

Каква е разликата между продукта против изпотяване и дезодоранта

Продуктите срещу изпотяване действат по два начина: предотвратяват достигането на потта до повърхността на кожата и контролират бактериите, които причиняват телесната миризма. Дезодорантите не влияят върху потока на потта, те просто предотвратяват телесната миризма.

Безопасни ли са алуминиевите соли?

Продуктите против изпотяване се използват в продължение на повече от половин век и са ефикасни, преминават през обширни оценки и са безопасни за редовна употреба. Безопасността е приоритет за Unilever. Всички наши продукти преминават през стриктни оценки, преди да бъдат пуснати на пазара. Ние следим също всички нови изследвания и подпомагаме финансово проучвания, за да гарантираме допълнителна увереност.

Употребата на продукт срещу изпотяване увеличава ли възможността за развитие на рак на гърдата или болестта на Алцхаймер?

Проведени са различни изследователски проучвания върху връзката между алуминия в продуктите против изпотяване и рака на гърдата или болестта на Алцхаймер. Специалистите по рака, благотворителните организации и здравните органи, включително Администрацията по храните и лекарствата на САЩ и Научният комитет за безопасност на потребителите на ЕС обаче твърдят, че няма убедителни научни доказателства за увеличаване на риска от рак на гърдата или болестта на Алцхаймер вследствие употребата на продукти против изпотяване.

Блокирайки потните жлези, продуктите против изпотяване възпрепятстват ли отделянето на вредните токсини при хората?

Не. Около 95% от токсините се изхвърлят от тялото с помощта на черния дроб и бъбреците. Тялото се поти, за да контролира температурата си, а не за да отстранява токсини. Повечето от два до петте милиона потни жлези на тялото не се намират под мишниците, така че те не се повлияват от продуктите против изпотяване. Само 1% от потта на тялото се произвежда в подмишницата. Ние просто я усещаме по-силно, тъй като не се изпарява толкова лесно, колкото по другите части на тялото.

Има ли алтернативи на продуктите против изпотяване с алуминиеви соли?

Хората могат да изберат нашите дезодоранти, за да контролират телесната си миризма и да се чувстват освежени. Тези продукти се различават от продуктите против изпотяване по това, че помагат за контролиране на бактериите, които причиняват телесната миризма, но не съдържат алуминиеви соли, които намаляват потока на потта.

Как да разбера кои продукти на Unilever съдържат алуминиеви соли?

Най-често срещаната алуминиева сол, която използваме, е алуминиевият хлорохидрат. Алуминиевите соли, които се използват в нашите продукти против изпотяване, са включени в списъка със съставки върху опаковката на продукта.

„Няма правдоподобно доказателство за това, че употребата на козметични продукти и продукти за грижа за кожата, съдържащи алуминий, може да увеличи риска от рак на гърдата или от болестта на Алцхаймер, Паркинсон и други невродегенеративни заболявания.“

Независим научен комитет по безопасност на потребителите на ЕС (SCCS)

„Проучванията не успяха да потвърдят каквато и да било роля на алуминия за причиняване на болестта на Алцхаймер. Почти всички учени днес се фокусират върху други области за изследване, като малко специалисти вярват, че ежедневната употреба на алуминий представлява заплаха.“

Асоциация „Алцхаймер“, САЩ
Back to top