Пропуснете до съдържание

Отговори на вашите въпроси относно съставките

Често получаваме въпроси относно съставките, които използваме в нашите продукти. Съвсем естествено е да се интересувате от продуктите, които използвате у дома и поставяте върху тялото си.

Ние се ангажираме да ви предоставим отговори на въпросите защо използваме определени съставки, каква е тяхната роля и дали са безопасни.

A person using a deodorant

Алуминиеви соли

Алуминиевите соли се използват повече от половин век в качеството си на активна съставка в продуктите против изпотяване, за да контролират изпотяването и свързаната с него телесна миризма. Всъщност традиционната употреба на алуминий в борбата с телесната миризма датира от стотици години в региони като Европа, Мексико, Тайланд и Азия. Днес алуминиевите соли помагат на милиони хора по света да се чувстват и да ухаят свежо и да са по-самоуверени.

Unilever employees in a laboratory

Контролиране на примесите

Леките примеси (известни като „следи“ или „следи от примеси“) може да се появят в някои продукти – защото присъстват в естествен вид в суровините или защото се появяват по време на производствения процес.

Children brushing their teeth

Флуорид

Силните и здрави зъби и венци са от съществено значение за здравето и самочувствието на хората. Редовното измиване с паста за зъби, която съдържа флуорид, спомага за предотвратяване на кариесите и подобряване на устната хигиена.

A person washing their hair

Донори на формалдехид

Използваме консерванти, за да поддържаме продуктите за лична грижа в добро състояние: без тях те могат да се развалят от бактериите, дрождите и плесента.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Ароматни вещества

Много хора обичат да използват ароматизирани продукти. За да ги създадем, ние използваме само висококачествени съставки, които отговарят на глобалните стандарти, заложени от Международната асоциация за изследване на ароматните вещества (IFRA).

A person washing their hands with soap

Метилизотиазолинон (MI)

Използваме консерванти, за да поддържаме продуктите за лична грижа в добро състояние: без тях те могат да се развалят от бактериите, дрождите и плесента.


Recycling plant in brazil

Микропластмаса

Микропластмасата представлява малки парченца пластмаса, които може да попаднат в океана и да причинят потенциални вреди на околната среда. Повечето се появяват в резултат на разпадането на по-големи пластмаси в океана, но някои може да се появят вследствие на употребата им в потребителски и промишлени стоки.

A person wiping their face

Парабени

Парабените са семейство съставки, които се използват като консерванти в продуктите за лична грижа. „Парабен“ се наричат много леко различаващи се една от друга форми на парабена, някои от които се срещат в природата.

A mother and baby

Вазелин

Петролатумът, известен повече като вазелин, има широка употреба в козметичните продукти и продуктите за лична грижа и притежава уникална овлажняваща способност за разлика от много други мехлеми и кремове.

A mother with a child

Феноксиетанол

Феноксиетанолът е прозрачна, безцветна течност със слаб мирис на рози, който се среща в естествен вид, но в повечето случаи е синтетичен. Той е един от често срещаните консерванти, които се използват в продуктите за лична грижа.

Plastic scrub beads

Пластмасови скраб топчета

Ние преустановихме употребата на пластмасови скраб топчета през 2014 г. в отговор на опасения, свързани с натрупването на микропластмаса в океаните и езерата.

Ruke koje utrljavaju kremu

Консерванти

Консервантите, както подсказва и името, помагат за поддържане свежестта на продуктите. Ние използваме консерванти, за да защитим нашите продукти от бактерии, дрожди и плесен. Без тях нашите продукти може да започнат да миришат неприятно, да променят цвета си или да развият плесен.

A person washing their hair

Силикони

Много от нещата, които хората казват, че харесват в продуктите за лична грижа – от копринения ефект на балсамите за коса до усещането за гладкост на рол-он дезодорантите – се дължат на силиконите.

A person cleaning their kitchen

Натриев хипохлорит

Натриевият хипохлорит се използва в нашите продукти за грижа за дома, тъй като е мощен и бързодействащ дезинфектант, който се бори с широка гама микроорганизми, включително бактерии и вируси.

Two smiling girls washing up

Натриев лаурет сулфат (SLES) и натриев лаурил сулфат (SLS)

Отстраняването на замърсяванията от дрехите, посудата и нашата кожа е важна част от ежедневния ни живот. От сапуните и пастите за зъби до перилните препарати, много продукти образуват пяна при употреба, която отключва почистващото им действие.

A child showing soap on his hands

Триклозан и триклокарбан

Чрез употребата си в пасти за зъби, води за уста, сапуни, дезодоранти и почистващи продукти антибактериалните съставки помагат за поддържането на здраво тяло и чисти домове.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Талк

Талкът е естествен материал, който се използва както самостоятелно като талк на прах, така и като съставка в редица козметични продукти и продукти за лична грижа.

Small pile of white powder

Титанов диоксид

Титановият диоксид представлява бяла пудра, която се извлича от минерали в естествена среда. Понякога наричан TiO2, титаново белило или CI 77891, той се използва от много години в различни продукти, включително храни, лекарствени средства и козметика. В храните титановият диоксид често се нарича Е171.

Back to top