Пропуснете до съдържание

Контролиране на примесите

Леките примеси (известни като „следи“ или „следи от примеси“) може да се появят в някои продукти – защото присъстват в естествен вид в суровините или защото се появяват по време на производствения процес.

Две жени учени на Unilever гледат към флакон

Ние искаме хората да имат пълно доверие в нашите търговски марки. Полагаме огромни усилия да поддържаме нашите продукти възможно най-чисти и упражняваме стриктен качествен контрол както върху суровините и съставките, които използваме, така и по време на производствения процес.

Спецификациите, които задаваме, гарантират, че нивото на всички примеси в нашите продукти за грижа за дома и за лична грижа е толкова ниско, колкото е разумно постижимо. Това гарантира, че количеството на които и да било следи от примеси, които присъстват в нашите продукти, е безопасно за хората и околната среда.

Някои субстанции, за които получаваме най-много въпроси, са фталатите, живакът и 1,4-диоксанът.

Фталати

Фталатите са семейство химикали, които повишават гъвкавостта и трайността на пластмасата. Те се използват често в опаковъчни материали, подови настилки, кабели, багаж, спортно оборудване и медицински изделия.

Ние не използваме фталати при производството на нашите продукти, въпреки че може да се открият много малки следи, които са в рамките на безопасните нива.

Съгласно собствените ни стандарти за избягване на фталати, ние не използваме диетил фталат (DEP) – разтворител, който се използва за смесване на ароматни съставки. Вместо тях използваме други подходи за обединяване на нашите ароматни съставки.

Ние винаги гарантираме, че всички фталати, които използваме в опаковките, са под нивата, оценени като безопасни от регулаторните органи.

Живачни съединения

Живакът е тежък сребристобял метал, който на стайна температура е в течно състояние. В някои страни той е бил традиционно използван като средство за избелване на кожата. Излагането на високи концентрации на определени форми на живака може да причини алергични реакции, кожни раздразнения или увреждания на нервната система.

Ние не добавяме живачни съединения към нито един от нашите продукти за грижа за дома и за лична грижа. Контролираме стриктно нивата на всички неизбежни следи, така че да бъдат под 1 част на милион в суровините, които използваме, като например талка. Това е под нивата, оценени от регулаторните органи като безопасни.

Ние подкрепяме дейностите на по-широката промишленост и регулаторните органи за намаляване или забрана на преднамерената употреба на живачни съединения в продуктите за грижа за дома и за лична грижа.

1,4-диоксан

Продуктите за грижа за дома и за лична грижа може да съдържат минимални количества от едно съединение, което се нарича 1,4-диоксан. Те могат да се образуват по време на производствения процес. Следи от количества 1,4-диоксан присъстват също в естествен вид в храни като доматите, кафето и сготвеното пилешко месо.

Регулаторите, включително Администрацията по храните и лекарствата (FDA), агенцията на САЩ, която отговаря за безопасността на храните и лекарствата в САЩ, са определили, че нивата на 1,4-диоксан, които присъстват в продуктите за лична грижа, не представляват риск за здравето. При високи нива на излагане обаче 1,4-диоксанът е възможен канцероген за човека, затова ние полагаме грижи за минимизиране на нивата му, като налагаме стриктен контрол върху производствения процес.

Ние гарантираме, че нивата на 1,4-диоксан в нашите продукти за грижа за дома и за лична грижа са в рамките на безопасните параметри. В продължение на много години налагаме ограничение от 10 части на милион за нашите продукти за лична грижа и 30 части на милион за продуктите ни за грижа за дома. Нивата отразяват различните съставки и видове продукти.

Back to top