Пропуснете до съдържание

Вазелин

Петролатумът, известен повече като вазелин, има широка употреба в козметичните продукти и продуктите за лична грижа и притежава уникална овлажняваща способност за разлика от много други мехлеми и кремове.

Жена целува бебе по крачетата

Уникалната овлажняваща способност на петролатума се различава от тази на много други мехлеми и кремове, някои от които просто остават на повърхността на кожата или попиват и напускат кожата твърде бързо.

Оригиналният вазелин на Unilever – Vaseline® Jelly – подпомага оздравяването на кожата, като заключва влагата и създава защитен слой под повърхността на кожата. Заключвайки влагата, Vaseline® Jelly помага в борбата със състояния като люспеста и белеща се кожа и ускорява естественото възстановяване на кожата.

Продуктите за лична грижа, които съдържат петролатум, отдавна са доказани като безопасни за употреба, а Vaseline® Jelly присъства като доверен основен продукт в шкафовете на семейната баня повече от 145 години. Днешният Vaseline® Jelly е тройно пречистен и има много приложения за защита и предпазване, от употреба в козметиката до грижа за бебетата.

Отговори на вашите въпроси

Откъде идва петролатумът?

В средата на XIX век работниците в първите петролни полета в САЩ открили субстанция, подобна на желе, която се образувала върху сондите им, и започнали да я използват като мехлем при порязвания и изгаряния. Химикът Робърт Чезбро открил как да дестилира тази субстанция – петролатум – в по-лека, пречистена форма, която пуснал на пазара като Vaseline® Jelly. Оттогава Vaseline® Jelly е много популярен благодарение на ефикасността си както самостоятелно, така и като съставка в козметиката и продуктите за лична грижа.

Безопасна ли е употребата на продуктите за лична грижа на Unilever, които съдържат петролатум?

Да. Петролатумът, който използваме, е с висока чистота и отговаря на фармацевтичните стандарти. Той е ефикасен, преминал е през обширни оценки и е безопасен за редовна употреба. Това становище се подкрепя от редица регулаторни и здравни органи включително Администрацията по храните и лекарствата, агенцията, отговорна за надзора над безопасността на храните и лекарствата в САЩ, която признава петролатума за средство за защита на кожата, което се продава без рецепта.

Капитан Робърт Пири, за който е прието да се счита за първия човек, достигнал до Северния полюс, взел Vaseline® Jelly със себе си за защита на кожата си по време на своята експедиция през 1909 г., тъй като той не замръзва.

Back to top