Пропуснете до съдържание

Натриев хипохлорит

Натриевият хипохлорит се използва в нашите продукти за грижа за дома, тъй като е мощен и бързодействащ дезинфектант, който се бори с широка гама микроорганизми, включително бактерии и вируси.

Избърсване на маса с помощта на спрей

Натриевият хипохлорит е активната съставка в повечето избелващи средства за домакинството. Той се бори с микробите дори при много ниски концентрации и отлично премахва петната и неприятните миризми. Многобройни научни изследвания са показали неговата безопасност при употреба съгласно указанията на етикета на продукта. А тъй като се разпада почти изцяло на сол и вода, белината е безопасна за изхвърляне в канализацията.

Отговори на вашите въпроси

Защо Unilever използва натриев хипохлорит?

Ние използваме натриев хипохлорит, тъй като той има изключително ефикасно действие за унищожаване на широка гама вредни микроорганизми като например бактерии, вируси и гъбички. Той действа дори при много ниски концентрации – ето защо се използва често за пречистване на питейна вода и за поддържане на хигиената на плувните басейни.

Безопасен ли е натриевият хипохлорит?

Да, когато се използва съгласно указанията върху етикета на продукта. В случай на неправилна употреба натриевият хипохлорит може да причини раздразнения на кожата и очите, по-специално в неразтворено състояние. Затова е важно избелващите продукти да се съхраняват и използват внимателно, като се избягва контакта с кожата и се внимава те да не попаднат в очите – както е посочено върху етикетите на продуктите. Важно е също белината да не се смесва с амоняк, киселини или други почистващи средства. Смесването на белина с обичайните почистващи продукти може да причини сериозни наранявания.

Безопасен ли е натриевият хипохлорит за околната среда?

След употреба натриевият хипохлорит бързо се разпада, като образува сол и вода. Различни подробни научни прегледи показват, че обичайната употреба в домакинството на натриев хипохлорит е безопасна за околната среда.

Кои продукти на Unilever съдържат натриев хипохлорит?

Някои от нашите домакински дезинфектанти като например Domestos съдържат натриев хипохлорит.

Back to top